top of page

Satürn-Jüpiter Kavuşumu ve Kış Gün Dönümü Üzerine

Sonunda geldi büyük gün. :)


Pek çok kaynakta bugün gerçekleşen kış gündönümü ve Jüpiter-Satürn hizalanmasına dair paylaşımlarla karşılamışsınızdır tahmin ediyorum. Size kısaca Çin sistemi özelinde nelere işaret ettiğini kendi algı süzgecimden aktığınca paylaşmak isterim.


Jüpiter ve Satürn güneş sistemimizin iki ağır topu, diğer bir deyişle kocamanları. :) E hâl böyle olunca onların döngüleri de pek çok sistemde önemli yere sahip. Çin sisteminde hem astroloji hem de feng shuide kullandığımız önemli bir katmanı, bu iki devin konumları ve hareketleri oluşturuyor. Teknik olarak konuyla ilgilenenler için paylaşmış olayım Jüpiter-Satürn kavuşumları 20 yıllık periyotları belirliyor ve bir üst ölçekte de 180 yıllık devirleri yer alıyor.


Kabaca 20 yıl diyoruz ancak Jüpiter’in bir devri 12 yıl diye geçse de (11,86) yıl, Satürn’ün ise 30 yıl diye geçse de (29,5) yıl. Hizalanmalarına kabaca 20 yıl desek de (19,6) yıla tekabül ediyor.


Çin sistemine göre yeni periyot 2024’te başlamış olacak ve bugün yaşanacak hizalanma ile de kapılarını açıyor olacak.


Çin takvim sisteminin beni en çok etkileyen taraflarından biri hep paylaştığım doğa ile olan bütünselliği. Dolayısıyla doğada nasıl gün birden geceye, yaz birden kışa dönmüyorsa astrolojik geçişler de birden olmuyor.


Bugün bu güzel kış gün dönümü sosuyla bezeli Jüpiter-Satürn hizalanması kapının açıldığını ve yeni periyodun alanına giriyor olduğumuzu bize haber veriyor.


Bu arada önemli bir not. Son zamanlarda (kimimiz için aylar, kimimiz için haftalar, kimimiz için neredeyse tüm seneyi kapsayacak şekilde) zaman çok hızlı geçiyor gibi hissediyorsanız (uyanıyorum ve akşam nasıl oldu anlamıyorum benim son aylarda en çok kullandığım cümlelerden sanırım:)), bedeninizde daha önce aşina olmadığınız duyumsamalar keşfediyorsanız (baş ağrısı, halsizlik, fazla uyku, uykusuzluk, yüksek enerji, vs.), duygu durumunuz alışageldiğiniz hâlde değilse; sebeplerinden biri bu güçlü geçiş zamanının etkileri olabilir.


Yeni bir dönem başlıyor evet ve daha önce de paylaşmış olduğum gibi bu yeni dönemin bence en önemli özelliklerinden biri cevaplarımızın artık dışarıda olmayacağı. Neler olacak bilmiyoruz, bize hap şeklinde çözüm sunacak kimse de yok, çünkü kimseye gerek yok, biz bizim için en iyi olanı biliyoruz. Biriciğiz ve var olan her şeyle biriz. Algılarımız henüz bunu algılamaya yetecek genişlikte olabilir ya da çoktaaan bu algı boyutunu deneyime dönüştürmüş olabiliriz. Nerede olduğumuzun önemi yok. Aynı gemideyiz ve birlikte yol alıyoruz. Her birimizin rolü biricik ve çok önemli. Taklit ederek, hazır cevaplar bekleyerek bu potansiyeli açığa çıkartmak pek mümkün görünmüyor.


Bugünün güzel enerjisini de arkamıza alarak sadece niyet etmekle başlayabiliriz;

‘Neredeyim, ne yapacağım bilmiyorum, rehberlik almayı seçiyorum’. bir örnek. Siz sizin için en güzel niyeti yaratırsınız.


Güzelliğe, dengeye, birliğe gelsin sıradaki şarkı…


Sizin kalbinizde hangi şarkı çalıyor bugün?


Benim şarkıma dün akşam karşıma çıkan bir cümle ilhâm oldu;

‘Bugün son günün olsa ne yapmayı seçerdin?’


Bu cümleyi hep duydum, okudum ama bu kadar gelip beni sarmaladığı olmamıştı. Bugün her an içimde yankılanıyor.

‘Bugün son günüm olsa neyi seçerdim? Yine şu an yapıyor olduğumu mu yapardım?’


Sevgi ile..


#sağlık #denge #uyum #mutluluk #happiness #kışgündönümü #jüpitersatürnkavuşumu

©Tuba İmik Saka 2020

Bu yazı ve yazıya ait görselin tamamı ya da parçalarının kopyalanması, kaynak göstermeksizin ve izinsiz paylaşılması, yazar isminin değiştirilmesi Telif Hakları Kanunu hükümlerince yasaktır. Aksi durumlarda yasal işlem uygulanır.

30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page