top of page

Nisan 2020 Çin Astrolojisi Etkileri

Güncelleme tarihi: 5 Nis 2020

Merhaba Dostlar,

.

Nisan ayı, doğa döngüleri ve element sistemlerini baz alan Çin takvimine göre ayın 4’ünde yani yarın başlıyor. Nisan ayının bu takvimdeki ismi ‘ejderha’ ve elementi ise yang toprak. İçinde bulunduğumuz senenin ise elementlerinin yang su (yer hanesi) ve yang metal (gök hanesi) olduğunu hatırlatıp mealine geçeyim.

.

Meali demişken şunu da hatırlatayım, herhangi bir konu ile ilgili yorum, yorumlayan kişinin öznel bakış açısını yansıtır. Mutlak değildir, olasılıklardan o kişinin süzgecinden süzülenlerin yansımasıdır.

.

Pek çok kadim öğretide olduğu gibi Çin öğretisinde de araştırdığımız şey hep dengeyi nasıl mümkün kılabileceğimiz. Ve denge unsuru kişiden kişiye değişiyor. Her potansiyel içinde zayıf noktasını da barındırıyor. Aynen halk dilinde yin/yang sembolü diye bildiğimiz, orijinal adı ise ’Tai Chi’ olan sembolde siyah bölgenin içindeki beyaz ya da beyaz bölgenin içindeki siyah nokta gibi.

☯︎☯︎☯︎

Nisan ayı bir araya gelen elementlerin yarattığı birleşim elementler dünyasında bir tsunamiye benzetilir, öylesine güçlü bir su. Su elementinin duygusunu hatırlayalım; bir düzlemde korku ile özdeşken, diğer bir düzlemde ise irade gücü, bilgelik, yumuşaklık, dinginlik. Korkmak son derece doğal, onun esiri olup etkisizleşiyor muyuz, onu analiz edip önlemlerimizi mi alıyoruz?

.

İki uç örnek vererek açmaya çalışayım;

Korona virüs salgını varken ve her yerden yüksek bulaşıcılık oranı, henüz tedavisinin netlikle olmayışı, nasıl korunabileceğimiz gibi bilgileri görüyorken;

‘aman canımmm fazla abartıyorlar, ben hayatıma devam edeceğim’ veya

‘aman Allah’ım bu bir felaket, Dünya’nın sonuna geldik, ya ölürsem ya sevdiklerim ölürse, bittik mahvolduk’.

.

İlk örnekteki kişi korkunun sağlıklı hâlini deneyimlemeyi reddedip, hayatını riske atabilir, kendine ve sevdiklerine virüsü bulaştırabilir ve bunun olumsuz sonuçlarını hayatında deneyimleyebilir.

.

İkinci örnekteki kişi ise korkunun içinde kaybolup, mantığını, analitik düşünme ve verileri analiz edip sağlıklı adımlar atabilme yetisini örseleyebilir ve dinginlik, bilgeliği hayatında rafa kaldırıp, hayatında belki de bireysel olarak virüsün zararlarına maruz kalmıyorken hem kendine hem de onun desteğine ihtiyaç duyabilecek diğerlerinin hayatlarına katkı sağlayamayabilir.

.

Paylaştıklarımı ve paylaşacaklarımı mümkün mertebe dengenin ve analizin berraklığında almanızı, yorumlamanızı rica ederim.

.

Nisan ayındaki güçlü su, nam-ı diğer tsunami etkisi bu ayın pek güllük gülistanlık geçmeyeceğine işaret ediyor gibi görünüyor. Böylesi zamanlarda su ile ilgili doğa olayları veya gemi kazaları gibi suyun olumsuz etkilerinin yaşanması olasılığı da muhtemel. Bunu bilmek omuzları düşürmesin, aksine böylesi bir şey yaşanırsa şok fazını daha hızlı atlatıp, önlem almaya, harekete geçmeye hazır kılsın bizi. Bir yandan da bunların olasılıklardan ibaret olduğunu da hatırlatalım kendimize.

.

Daha önce de paylaştığım üzere ekonomi ateş elementinin olduğu zamanlarda iyi etkiler altındadır, ateş hiç yok. Ekonomik açıdan risk almamanızı, elinizde olanı korurken, durumunuz elveriyorsa desteğe ihtiyaç duyanları desteklemenizi öneririm. Bu paylaşım ve birlik, yaşadığımız dönemde öne çıkan önemli bir konu gibi görünüyor.

.

Su elementi fiziksel olarak değerlendirdiğimizde bedende böbrekler ve kulaklar ile ilişkili, dengesizliği bedenin bu kısımlarında rahatsızlıklara yol açabilir. Burada bireysel doğum haritası bize gerekli veriyi sunuyor, dolayısıyla haritalarınız bilmeden yorum yapmam mümkün değil ancak bilin ki bu mimalde problemler yaşıyorsanız su elementi dengesizliği yaşıyorsunuz. Fazla ise zayıflatmak, zayıf ise güçlendirmek gerekir. Yine kişiden kişiye değişmekle birlikte bu senenin çok güçlü bir su senesi olduğundan çıkarımla daha çok kişinin su elementi fazlalığı ile bu nevi problemler yaşaması olasılığına dikkat çekmek isterim. Hayatınıza ateş elementini katmanızı önerebilirim.

🔥🔥🔥

Bunu nasıl yapabilirim derseniz; güneşi görünce çıkın en şahane ateş elementi kaynağı kendisi, bol bol kahkaha atın, moraliniz bozuksa özellikle bunu yapabilmek için uğraşın, sizi güldüren bir video ya da sevdiğiniz birinin resmi, vb. kullanabilirsiniz. Şömine, soba, mum gibi ateş kaynakları ile ilişkide olun. Ateş elementinin temsili tatları kahve, kakao, sağlıklı içerikli bitter çikolata mesela canınız istiyorsa ateş desteği gerekiyor olabilir. Ayrıca ateş elementi neşe ile ilişkilidir, bu dönemde kendisini farkındalıkla hayatalarımıza katmak önemli diye düşünüyorum. Sevgili arkadaşım Tansu Erkan geçtiğimiz günlerde ateş elementinin desteğini nasıl alabileceğimize dair şahane bir yazı paylaştı web sitesinde onu da okumanızı tavsiye ederim. Mikrodalga fırın, elektrikli ocak, kentle gibi hayatı kolaylaştırdığını düşündüğümüz aletlerin bizi ateş elementinden ne kadar yoksun bıraktığına değinirken, alevli ocak, suyu ateşte kaynatmak vb. nin ateş elementine olan desteğini detaylıca anlatmış.

.

Gelelim sistemde şu an zayıf hâlde olan metal elementine. Metal elementinin bedende karşılığı, akciğer ve burun gibi solunum organlarımızla birlikte en büyük solunum organımız olan ciltle ilgili. Salgının akciğerleri bu derece etkiliyor ve cilde tutunup, içeri sızdığı alanlardan biri olarak burunu seçiyor olması tesadüf değil gibi görünüyor. Panzerihi, hijyen, hijyen, hijyen. Bir yandan da duygusal düzlemde bir tezahürü hüzün iken, panzehiri ise cesaret ve hayatın akışına güvenmek. Su örneği üzerinden verdiğim aşırı uçların bizi dengeden ve akli melekelerimizi kullanamayıp, hayat yolculuğunda ilerleyişimizi nasıl zora sokabileceğini tahmin edebilirsiniz. bunun için örnek vermiyorum o sebeple.

.

Bireysel haritalarınızda ejderha veya köpek yer alıyorsa biraz hareketlilik ve zorlayıcı etkilere kapı açabilir. Aşağıdaki yıl ve aylarda doğduysanız paylaştığım önlemleri almanız destekleyici olacaktır.

🐲🐔🐲

Ejderha ayı (Nisan) veya yılında doğanlar, 5 Mayıs’a kadar üzerinizde Horoz sembolü taşıyın.

Ejderha Yılları: 2012, 2000, 1988, 1976, 1964, 1952, 1940, 1928

🐶🐰🐶

Köpek ayı (Ekim) veya yılında doğanlar, 5 Mayıs’a kadar üzerinizde Tavşan sembolü taşıyın.

Köpek Yılları: 2018, 2006, 1994, 1982, 1970, 1958, 1946, 1934, 1922

.

Nasıl taşımalıyım diye düşünenler var ise;

bu hayvanlar şeklinde takı, toka, aksesuar veya sürekli cep telefonlarımız yanımızda olduğundan beğendiğiniz bir resmini ya da illüstrasyonunu ekran fotoğrafı yapmak gibi bir yöntem seçebilirsiniz. Bu ay yanınızda yakınınızda olsun da yaratıcılık sizde.

.

Katkısı olsun.

Yarın Nisan ayı ‘Feng Shui Etkilerini’ paylaşıyor olacağım.


©Tuba İmik Saka 2020

Bu yazı ve yazıya ait görselin tamamı ya da parçalarının kopyalanması, kaynak göstermeksizin ve izinsiz paylaşılması, yazar isminin değiştirilmesi Telif Hakları Kanunu hükümlerince yasaktır. Aksi durumlarda yasal işlem uygulanır.


21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page