top of page

Nisan 2020 Mekânlarınızda Feng Shui Düzenlemeleri

Güncelleme tarihi: 5 Ağu 2020

Merhaba Sevgili Dostlar;


Temel hatırlatmayı baştan yapıp, aylık etkilere geçiş yapacağım. Mekânlarınızda binanın yapım yılına göre yapacağımız ve pusula yönleri ile sentezli Feng Shui analizi ana katmanı oluşturur. Ardından yıllık etkiler gelir (ki daha önceki paylaşımlarda bu yılın etkileri yer alıyor), onu da aylık etkiler izler. Yani, normal koşullarda binanın Feng Shui element haritası (nam-ı diğer doğum haritası) ile yapılan düzenleme ile yıllık ya da aylık etkilerden gelen düzenlemeler çakışıyorsa, yıllık ya da aylık düzenlemeyi yapmamayı tercih edebiliriz.


Binalarınızın Feng Shui element haritasını bilmiyor olmama rağmen bu bilgileri paylaşıyorum çünkü, zorlayıcı etkiler var ise temelde ‘beden zekası’ bunu bilir, hisseder ve bu paylaşımdan edineceğiniz veriler sayesinde hâli hazırda hissediyor ya da deneyimliyor olduğunuz durumlara karşı ne tür önlemler alabileceğinizi bilmenizi istiyorum. Katkısı olsun.


Bu ay en zorlayıcı iki etki Güneydoğu ve Kuzey yönlerinden geliyor. Metal elementini bu bölgelerde kullanabilirsiniz. Güneydoğu mekânınızda hareketli bir alansa metal çan, değilse metal objeler, orgonit, mümkünse yuvarlak hatlı cam bir kapta tuzlu su da alabileceğiniz önlemlerden. Kuzeydeki hastalıklara karşı bizi daha zayıf düşüren toprak elementinin geleneksel kürü yan yana 6 metal para olsa da, ben kimi zaman yeterli olmadığını gözlemliyorum. yuvarlak hatlı metal objeler ve güneydoğu için paylaştığım düzenlemeleri bu alanda da yapabilirsiniz.


Güneybatı, Kuzeybatı ve Doğu yönlerinden gelen etkileri ise ikincil bir olumsuz güçte değerlendirebiliriz. Hatta Doğu neredeyse nötr bir etkide. Güneybatı bu ay tartışmalara karşı bizi daha açık hâle getirebilirken, bu alanda ateş elementini kullanmak bu etkiyi zayıflatacaktır. Kuzeybatı; rekabeti, uyumsuz ilişkileri, skandalvari içerikleri tetikleyebilir. Ağaç elementi bu alandaki dengeleyicimiz. Daha nötr dediğim Doğu ise duygusal ilişkilerde zorlanmalara kapı açabilir, bu alanın gönlünü hoş tutalım. :) Ateş elementi bu alanda da destekçimiz.


Kapanışı bu ayın bolluk, bereket, güzellikler, hoşluklarla bizi sarmalayan yönleri ile yapayım. Batı, Kuzeydoğu ve Güney. Bu alanları mekânlarınızda paylaştığım elementlerle desteklemek yanında doğum tarihinize göre destekleyici yönlerinizse bu yönlere yüzünüzü dönerek çalışmayı da seçebilirsiniz. Hele ki evden çalışmaya başlanılan bu zamanda zorluk yaşıyorsanız, destekleyici bir unsur olabilir. Doğum tarihinize göre destekleyici yönlerinizi bilmiyor olmanız son derece normal, bana doğum tarihlerinizi yazarsanız sizlerle paylaşayım. Bu dönemde birbirimizi ne kadar destekleyebilirsek kâr. Güneyde su, metal ve toprak elementi, Batıda toprak, ateş ve ağaç elementi, Kuzeydoğuda ise ateş, ağaç ve su elementleri destekleyici elementler.


Yazıyı kısa tutmak adına hangi element için ne yapabileceğinizi tek tek yazmadım. Aşağıdaki görselde kroki üzerinde görebilirsiniz. Parantez içindeki rakamlar elementleri temsil eden rakamları gösteriyor.



Sevgi..


©Tuba İmik Saka 2020

Bu yazı ve yazıya ait görselin tamamı ya da parçalarının kopyalanması, kaynak göstermeksizin ve izinsiz paylaşılması, yazar isminin değiştirilmesi Telif Hakları Kanunu hükümlerince yasaktır. Aksi durumlarda yasal işlem uygulanır.

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page