top of page
Yazarın fotoğrafıTûba İmik

Mekân Orucu 01 - Ev ve Yuva Hakkında Varan 3 :)

Akşam postası :)


Söz konusu ev olunca, konu oldukça detaylı ancak bir kaç soruyla daha dikkatimizi alana yönlendirip, bugünlük evlerimize/yuvalarımıza yönelik paylaşımımızı tamamlayalım. Bugünkü yolculuğumuzda birlikte olduğumuz tüm Dostlara gönülden teşekkür ederim.


Bugünkü 2 paylaşım ev kavramı etrafında farkındalığınıza destek oldu umuyorum ve üzerine bir katman daha eklemek istiyorum.


Yine beden-ev ilişkisi üzerinden tarif ediyor olacağım.


Sağlıklı olmak istediğimizde bunu destekleyecek bir beslenme düzeni, fiziksel egzersiz planı, düzenli uyku saatleri, bedene yeteri kadar saf su alımı gibi düzenlemelere gideriz. Belki her an canımız bu sağlıklı pratikleri yapmak istemez ama yine de irade gösterir, istikrarlı bir şekilde elimizden geleni yapmaya çalışırız.


Evlerimize de bu gözle yaklaşmayı denemenizi rica ediyorum.


Sağlık konusu üzerinden ilerleyelim ilk etapta. Sağlıklı olmak isterken mekânınızda ne kadar sağlıklı besinler, temizlik maddeleri, kozmetikler, kıyafetler, mobilyalar, vb. bulunuyor?


Mekânınıza sağlığınızı olumsuz etkileyecek şeylerin girmesine ne kadar sınır koyuyorsunuz ya da?


Mekânınızda nasıl müzikler titreşiyor? Dengeli, mutlu, huzurda bir hayata niyet ederken; ötekileştiren, kötü temennilerde bulunan, hayata dair umudunuzu ve motivasyonu düşüren müziklerin alanınızdan uzak kalması için emek veriyor musunuz?


Peki ya ekranlarınızda neler var? Televizyon, bilgisayar, tablet, telefon… Hangi mesajlar, hangi içerikler akıyor alanınıza?


Korona günlerinde oldukça sınırlanmış olsa da mekânınıza gelen ve giden konuklar konusunda ne kadar seçicisiniz? Sohbetlerinde kendi hayatlarındansa başkalarının hayatını konu edinmeyi tercih eden, birlikte geçirdiğiniz vakitten sonra sizi yorgun ve tükenmiş hissettiren kişilerin bu alana girişine sınır koyabiliyor musunuz? Yoksa alanınızda sizi motive eden, paylaşımın, belki üretimin, dostluğun, samimiyetin hakim olduğu ilişkiler mi var?


Evinizin/yuvanızın kapaklarının ardında durumlar nasıl? Dolaplar, çekmeceler ne de olsa başkası görmüyor diye karmaşık ve dağınık mı? Yoksa kapakları açtığınızda sizin de içiniz mi açılıyor? İç ve dış, görünen ve görünmeyen benzer hassasiyetleri gösterdiğiniz alanlar mı? Yoksa görünen başka, görünmeyen başka mı?


Görünen ile görünmeyeni birlemek mümkün mü? Mümkün olsa bu sizi nasıl hissettirirdi?


Yarından itibaren evlerimizin farklı alanlarına odaklanıyor olacağız.


Şimdilik herkese huzurlu ve keyifli bir akşam dileyerek paylaşımımı sonlandırıyorum.


Sevgimle 🌿


©Tûba İmik Saka 2021

Bu yazı ve yazıya ait görselin tamamı ya da parçalarının kopyalanması, kaynak göstermeksizin ve izinsiz paylaşılması, yazar isminin değiştirilmesi Telif Hakları Kanunu hükümlerince yasaktır. Aksi durumlarda yasal işlem uygulanır.


28 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

留言


bottom of page