top of page

Haziran 2020 Çin Astrolojisi Etkileri

Bugün Çin Takvimi’ne göre At ayı başlıyor Dostlar. Bizim Haziran dediğimiz ay elementler takviminde At ayı olarak karşılık buluyor da diyebiliriz.


Ne demek At ayı, senenin getirdikleri ile birlikte bakalım.


Öncelikle elementi Yang Ateş. Hatırlarsanız senenin etkilerini paylaşırken uzunca bahsetmiştim; bu yıl bir Fare senesi ve elementi Yang Su. Su ve Ateş’in karşı karşıya gelmesi sizlerin de tahmin edeceği üzere pek uyumlu bir ikiliye işaret etmiyor. Biraz gerilimin ve hatta çatışmanın olduğu bir ilişki gibi kendini gösteriyor gibi görünüyor. Her şeyin süt liman olduğu, denge ile aktığı bir zaman olmayacağını öngörebiliriz. İçsel olarak da kimi heyecanlı ve enerjik, kimi adım atmaktan korku duyar olabilir, kendimizi dengeyi hissedemediğimiz hâllerde gözlemleyebiliriz.


Ve fakat, ben ‘şeyleri’ elimden geldiğince, algı dağarcığım izin verdiğince ‘iyi’ ve ‘kötü’ diye nitelememeye çalışanlardanım. Olan’da vardır elbet mânâ diye düşünüyorum. Bunca hassas dengenin yer aldığı bir düzende bizi zorlayan zamanların tesadüfen ya da bizlere ‘karşı’ olduğunu pek sanmıyorum. Zira Şahane Organizatör yine bizim 3 boyutlu algımız ötesi düzeyde neleri düzene sokuyor, zaman ilerleyince anlarız.


2020 senesini genel olarak, güçlü bir geçiş senesi olarak algılıyorum. Hani kimi zaman hayatlarımızda artık bize hizmet etmeyen şeyler vardır ve biz onları bize hizmet edenlerle değiştirmedikçe hayat bir şekilde allem eder kallem eder bize gösterir ya. Hani önce tatlı tatlı dürter, biz konfor alanımızdan çıkmak istemeyiz ve dürtmeler artık görmezden gelemeyeceğimiz boyutlara ulaşır ve istersek de istemesek de dokunuruz ilgili alanlara, düzenleriz. Bu etkinin bir seneye yayılmış hâli gibi geliyor bana. Dün akşam gerçekleşen ay tutulması soslu, dolunay ve önümüzdeki günlerde gelecek tutulmalar da benzer işaretler diye düşünüyorum.


Sene başından beri depremler, koronavirüs, hakların eşitsizliği, isyanlar, ülkeler arası uyuşmazlıklar, uzaya insanlı hava aracı gönderilmesi, vb. ne çok gündem yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz değil mi… Ve herkes kendi algı boyutunda bambaşka bir şekilde yaşıyor bu seneyi Dostlar. Kimimiz için kazanımların yaşandığı, kimimiz için kayıpların öne çıktığı, vb. insan sayısınca olasılıkları yaşadık, yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz.


Peki ne anlatıyor bunlar bize? Hap cevaplar ne yazık ve ne mutlu ki işlemiyor Dostlar. Sorumluluk alıp, kendimiz için ve parçası olduğumuz bütün için zaman ayırıp, belki de emek verip, kendi yolculuğumuzda olan nedir gerek kendi başımıza, gerek destek alarak bakmak gerekiyor diye düşünüyorum.


Örneğin, ben bu süreci kazanımlarla yaşıyorsam, ve yanımda zorluk içinde olanlar varsa elimi uzatabiliyor muyum? Elbette yanımdakiler bir el istiyor mu gözeterek.


Veya, zor zamanlardan geçiyorsam destek talep edebiliyor muyum, birilerini, bir şeyleri suçlamak yerine hayatın bana dair tezahürünün benim ile ilgisini anlamaya çalışıyor, mesajları görmeye niyet ediyor, eğer beliren cevaplar var ise eyleme geçmek için adım atıyor muyum?


Dünya ne kadar ırkçı bir yer oldu diye düşünüyorsam, kendi ölçeğimde neleri, nasıl ötekileştiriyorum bakıyor muyum? Birinin şivesinden bir yargı mı ürettim, kıyafetinden bir sonuca mı vardım, e bunun büyük ölçekteki yansıması değil mi faşist dediğimiz liderler, ölümler, bombalar, açlık içinde can veren çocuklar, vb. toplu olaylar. Benim bunda payım ne, ben birey olarak kendimde neyi dönüştürmeliyim?


Hiç bir şey hissetmiyor da olabilirim bu süreçle ilgili, bununla kalabilir miyim? Belki de dışarısı ne kadar hareketli olsa da, tam da hissetmemeyi, eylememeyi, bir durmayı deneyimlemek benim de şu an yolculuğumda olduğum yer.


Dediğim gibi örnekler insan sayısınca, naçizane farklı bir kaç misal vermeye çalıştım.


Haziran ayını da bu senenin içinde biraz zorlayıcı ama yolculuklarımızda ilerleme ivmesini hızlandırıcı bir zaman olarak algılıyorum. Dolayısıyla, evet bu haziran alışkın olduklarımıza benzemeyebilir. İrademi, mantığımı, gözlem yeteneğimi ve sezgilerimi devreye sokmak benim sorumluluğum ve hepimizin sorumluluğu. Kimimiz sorumluluğu almayı abartabilir, kimimiz sorumsuzca davranabilir, hatırda tutmakta fayda var ki hayat yolculuğunda ‘denge’ ile akış daha uyumlu olan. Benim karşılaştığım tüm kadim öğretiler bunu işaret ediyor en azından ve ben de bunu kendime yakın hissediyorum.


Haziran ayı için bana sorarsanız; sınırlar açılsa da, yaptırımlar adım adım kalkıyor olsa da hemen ‘eski’ hayatlarımıza dönmeye çalışmamakta fayda var. Bu Haziran önceki haziranlarımıza benzemeyebilir, evet. Deniz kenarı kasabalara gidemeyebiliriz, evet. Veyahut deniz kenarında yaşayıp, denize giremeyebiliriz, evet. Köydeki akrabaları ziyaret edemeyebiliriz, ya da maskemizle, sosyal mesafemizle olmak durumunda olabilir, evet. Kazancımız daha düşük olabilir ya da yeni kazanç yolları denememiz gerekebilir, evet. Yine ben bir kaç örnekle bırakayım, siz kendi hayatınızca yorumlayın. Uzun lafın kısası diyorum ki, önlemlerimizi bireysel olarak almaya devam etmekte fayda var. Önlem almayanlara da savaş ilan etmemekte. Herkes kendi yolculuğunda bambaşka bir yerde ve bambaşka konularla haşır neşir. Onların ne yaşadığını bilemeyiz. Biz kendi sorumluluğumuzu alalım, korunalım, elimizden geleni denge ile gerçekleştirip, gerisinde hayata güvenelim. İnsanlar olarak sözlü olandan aldığımız mesaj hâlden aldığımızdan daha düşük. Biz olmasının uygun olduğumuz hâlde, eylemde olalım, eğer varsa ulaşacak bir mesaj bu yol ile alıcısına ulaşır.


Şimdi biraz daha pratik kısımlarından bahsedeyim Haziran ayının.


Doğum haritasında Fare olanlar(sene, ay ya da saat), bu ay At ile gelen çatışma etkisini dengelemek üzere üzerinizde, yanınızda yakınınızda bir öküz sembolü olmasını öneririm.

Fare(Aralık)(Saat:00-01): 2020 - 2008 - 1996 - 1984 - 1972 - 1960 - 1948 - 1936 - 1924


Doğum haritasında At olanların (sene, ay ya da saat) ise, seneden gelen Fare çatışmasını dengeye getirmek için Keçi sembolü taşımaları destekleyici olacaktır.

At(Haziran)(Saat:11-13): 2014 - 2002 - 1990 - 1978 - 1966 - 1954 - 1942 - 1930 - 1918


Haritanızda hem Fare hem de At olduğunu keşfettiyseniz, hem Öküz hem de Keçi sembolü taşıyabilirsiniz. (Bir sonraki paylaşımda nasıl taşıyabileceğinizi açıklayacağım.)


Bu ay ile ilgili daha sayfalarca yazabilirim, öyle çok katmanı var ki ama daha fazla vaktinizi almak istemiyorum. İlerleyen paylaşımlarda aralara serpiştiriyor olayım. Ve size bu ayın güzel haberlerini de verip şimdilik susayım. :)


At, bir aşk çiçeği yıldızı Çin astrolojisinde. Bu ne demek? Doğum haritasında Yılan, Horoz ve Öküz olanlar bu güzel etki altında. Aşağıda paylaşacağım aylar ve seneler ve saat aralıklarında doğanlar için bu ay ilişkiler daha uyumlu akabilir, yeni bir ilişki başlıyor olabilir, sosyal hayatınızda desteklenmiş hissedebilirsiniz, kendinizi daha ışıltılı, çekici bir enerji ile titreşiyor bulabilirsiniz. İkili ilişkileriniz, iş hayatınız, vb. hayatın tüm alanlarında bu etki kendini gösterebilir.


Yılan (Mayıs)(Saat:09-11): 2013 – 2001 – 1989 – 1977 – 1965 – 1953 – 1941 - 1929

Horoz (Eylül)(Saat: 17-19): 2017 – 2005 – 1993 – 1981 – 1969 – 1957 – 1945 – 1933 - 1921

Öküz (Ocak)(01-03): 2009 – 1997 – 1985 – 1973 – 1961 – 1949 – 1937 – 1925


Bir diğer şahane etki ise Nobleman dediğimiz ve benim çok sevdiğim bir etki. Nobleman zamanlarımızda hayat arkamızdan tatlı tatlı destekleyerek ilerlememize katkı sunuyor gibi düşünebilirsiniz. Ben bu etkiyi bilgisayar oyunlarındaki bonuslara benzetiyorum. Hani kahraman bonusu kazanır ve koruyucu bir kalkanı olur da zorlu etkiler kalkana takılır ya onun gibi geliyor bana. Doğduğu senenin sonu ‘1’ ile bitenler bu ay bu güzel etki ile korunma altında. Zorluklar olabilir ama destekçiler de olur, hatta bazen soluğu çözmek için sizin kılınızı kıpırdatmanız bile gerekmez birileri sizin için çözüvermiştir. Tadını çıkartın dilerim.


Şimdilik benden bu kadar Dostlar, diliyorum katkısı olsun. Son olarak mini bir hatırlatma yapmak isterim. Astrolojik etkiler bir takım olasılıkları bizlere gösterir evet, ancak okuduklarımız, duyduklarımız yorumlayan kişinin kendi algı süzgecinden akanlardır. Dolayısıyla bunun naçizane benim algı süzgecimin bir yorumu olduğunu hatırlatın kendinize lütfen, size yakın gelen kısımları alın, içinize dokunmayan kısımları bırakın gitsin. Her birimiz bambaşka âlemleriz ve tam da bu sebeple çok güzel ve özeliz.


Güzelliklerle dolu bir haftasonu, dolunay ve tutulma diliyorum herkese. Yarın bu ayın Feng Shui etkilerini yazıyor, mekânsal olarak nasıl düzenlemeler yapabilirisiniz paylaşıyor olacağım.

#sağlık #denge #uyum #mutluluk #kaderin4sütunu #doğumharitasıanaliz

#happiness #tubimikhazirananaliz

©Tuba İmik Saka 2020

Bu yazı ve yazıya ait görselin tamamı ya da parçalarının kopyalanması, kaynak göstermeksizin ve izinsiz paylaşılması, yazar isminin değiştirilmesi Telif Hakları Kanunu hükümlerince yasaktır. Aksi durumlarda yasal işlem uygulanır.

45 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page