top of page

Feng Shui'nin Faydası Nedir?

Bana faydası ne olacak bu Feng Shui’nin?’ diyenler için bu konuyu biraz açmak isterim, ki gündelik hayatta sıkça karşılaştığım bir soru kendisi.

🤗😉

Feng Shui analizi bir kaç katmandan oluşur:

1️⃣

İlk katman; araziyi ya da yapıyı çevreleyen doğal koşulların analizidir. Hakim rüzgar yönü, güneş açıları, çevresel topoğrafya verileri, yakında herhangi bir manyetik alan olup olmadığı, vb. fiziksel verilerden oluşur.

2️⃣

İkinci katman; arazinin ya da yapının pusula yönlerinin çıkartılması ve yapım yılı ile elde edilen veriler sonucunda uçan yıldızlar ismi verilen haritanın oluşturulmasıdır. Bu harita arazi ya da yapıda hangi elementlerin hangi alanlarda konumlandığı ve hangi özellikleri ile aktif (olumlu/olumsuz) olduklarının görülmesini sağlar. Böylelikle analizin yapıldığı alanda hangi elementlerin nerelerde, ne şekillerde kullanılabileceği ortaya çıkartılmış olur.

3️⃣

Üçüncü katman; içinde bulunduğumuz yılın uçan yıldızlar haritasının çıkartılması ve yılın element analizi ışığında yapılabilecek müdahelelerin belirlenmesidir.

4️⃣

Dördüncü katman; eğer yapıda yaşayacak ya da yaşayan kişiler belli ise doğum tarihleri kullanılarak destekleyici yönlerinin belirlenmesi ve mekânda bu veriler ışığında yerleşimlerinin sağlanmasıdır.

⬇️

Sonuç olarak; tüm bu katmanların ışığında çıkan analize göre mekânsal düzenlemelerinizi yaptığınızda bunun hediyesi; sağlık, denge, uyum, mutluluk, bereket ve başarı olarak kendisini göstermektedir. Rasyonel bir bakış açısıyla, tüm bu verilerden süzülen bilgilere göre yaşadığınız yerde verimli bir uyku, dolaysıyla dinlenmiş bir zihin ve beden, dolayısıyla sağlıklı bir fizik ve motivasyonu yüksek bir algı doğal bir sonuç olarak kendini gösterecektir.

🎊🎉🎊

Bütünsel bir iyilik hâli için bedeninizi ve zihninizi hangi gıdalar ile beslediğiniz, kendinize nasıl davrandığınız gibi pek çok farklı etken de hayatımızın son derece etkili parçaları olduğunu hatırlamak gerekir.

Sorunun cevabını en son vermiş oldum ama kabaca da olsa bu detayları paylaşmam gerekiyordu.

😇🙌🏽🌸

Sevgi, uyum ve denge sizlerle olsun..

🙏🏽☯️⚖️


©Tuba İmik Saka 2019

Bu yazı ve yazıya ait görselin tamamı ya da parçalarının kopyalanması, kaynak göstermeksizin ve izinsiz paylaşılması, yazar isminin değiştirilmesi Telif Hakları Kanunu hükümlerince yasaktır. Aksi durumlarda yasal işlem uygulanır.

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page