top of page

Feng Shui Nedir?

Feng Shui çok genel bir tarifle; çevrenin insan üzerindeki etkilerini inceleyen kadim bir Çin öğretisidir. Doğa koşulları analiz edilir ve insan yaşamını bunlarla uyumlu kılacak mekânlar tasarlanması desteklenir.

🐞⛰🌳

Tarihsel olarak bakacak olursak; öğretinin geçmişi 6000 yıla dayandırılmakta, milattan sonra 200’lerden bu yana yazılı kaynaklara rastlanmaktadır.

⏳☯️⏳

Mimar olarak yorumum dünya üzerindeki her bölgede Feng Shui benzeri öğretilerin kadim zamanlardan bu yana olduğu yönünde. Farklı coğrafyalarda farklı isimlerde benzer içerikte öğretilerle karşılaşıyoruz. Feng Shui’nin ayrışan yönü ise milattan öncesinden bu yana yazılı kaynaklarla kayıt altına alınmış olmasıdır. Böylekile tekrarlanabilir, güvenilirliği sınanabilir bir öğreti oluşmuş, bilimselleşmiştir.

🕯📜🖌

Kelime anlamlarına bakacak olursak; Feng Shui, rüzgar ve su mânâsına gelmektedir. Öğretiye Feng Shui’den önce Kan Yu dendiği, bu kelimelerin de gökyüzü ve yeryüzü bilimi anlamlarını taşıdığından kaynaklarda söz edilmektedir.

🌬💧🌈

‘Pusula’ ve ‘form’ ekolü olmak üzere iki ekolde Feng Shui uygulamaları görülmektedir. Pusula ekolünde, analiz edilen bölgenin coğrafi özellikleri, iklimsel etkiler, içinde bulunulan zamanın etkileri, eğer mevcutta bir yapı var ise yapım yılından gelen etkiler gibi çok katmanlı bir okuma yapılır. Böylelikle mekâna özel güvenilir sonuçlara ulaşılmasına kapı açılır. Form ekolünde ise zaman faktörü yoktur ve bu çok önemli nokta, hatalı analizlere kapı açmaktadır. Ben pusula ekolüne göre hazılanan bir Feng Shui analizini, kişisel doğum haritasının mekânsal karşılığı olarak yorumluyorum.

☀️🌕⭐️

Özetle Feng Shui mekânlarınızda; doğanın etkileri ile uyumlu, sağlıklı, mutlu, dengeli, bereketli yaşamlar sürmenizi desteklemek amacıyla geliştirilmiş bir mekân düzenleme sanatı ve bilimidir. Araziden, mevcuttaki ev, ofis, vb. mekânınıza, yapıdaki tek bir odadan, sadece çalışma masanızın olduğu bölüme, vb. çok geniş ölçekte analiz yapılması mümkündür.

☀️🌕⭐️

Hayatın her alanında keyif, uyum, güzellikler sizlerle olsun. 

🙏🏽🌈🌸

©Tuba İmik Saka 2019

Bu yazı ve yazıya ait görselin tamamı ya da parçalarının kopyalanması, kaynak göstermeksizin ve izinsiz paylaşılması, yazar isminin değiştirilmesi Telif Hakları Kanunu hükümlerince yasaktır. Aksi durumlarda yasal işlem uygulanır.

22 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page