top of page
Yazarın fotoğrafıTûba İmik

Ekim Ayı Çin Astrolojisi Etkileri

(Okumak yerine dinlemek isteyenler podcast sekmesinden veya Spotify’da tubimikyolda podcast listesinden dinleyebilir.)


Evveett, merhaba sevgili Köpek ayı :) bize neler neler söylersin bakalım? (Mini hatırlatma Çin takvimine göre dün itibariyle yeni ay başladı. Mekânsal ve fiziksel konulardaki yorumlarım için dünkü paylaşımımı inceleyebilirsiniz.)

Köpek ayının elementi Yang Toprak.

Toprak elementi ayları geçişin, dönüşümün ön plana daha çok çıktığı aylar olarak kendini gösteriyor diye düşünüyorum.

Toprak elementi, meditatif bir hâlin sembolü olduğu gibi farklı bir kutbunda ise kaygı ile tezahür edebiliyor. Kaygı ipleri fazla ele geçirdiğinde objektifliğimizi elimizden alabiliyor veya diğer kutbuna bakarsak da dinginliğin fazla baskın olması bizi eyleme geçmekten alıkoyabiliyor. Bu ay bu hâlleri fark ettiğimizde dengeye gelmek için bir hatırlatma olabilir elementin bu özelliği diye yorumluyorum.

Bir yandan elbette toprak elementi, Dünya ve Toprak Ana ile ilişkili de yorumlayabileceğimiz bir element. Bu yıl su elementinin bunca baskın olması ve Ekim ayı akabinde su elementi aylarına giriyor olmamız sistemdeki toprak elementini zayıflatan bir etki gösteriyor. Dolayısıyla hem doğada toprak ve su ile ilgili doğa olaylarının gündemde olma olasılığına işaret ederken, hem de bizlerin bireysel olarak topraklanmasının önemine dikkat çeken bir etkileşim olarak okuyorum bu durumu.

Önümüzdeki bir ay için dikkat çekmek istediğim tarihler; 16, 18, 28, 30 Ekim. Bu günler gerek sene, gerekse gün ile içinde bulunduğumuz ayın elementinin pek de uyumlu olmadığı bir etkileşim ortaya çıkartırken, eğer mümkünse daha sakin ve merkezimizde kalmaya alan açmanın iyi olabileceği günler olarak öne çıkıyor bana göre. Sistemde çatışma şeklinde ifade edilse de bu karşılaşmalar, bu tarihlerde illa ki olmusuz şeyler yaşamayı bekleyin diyor diye yorumlamıyorum ben. O günün doğası ile uyumlu olabilmeye bir davet diye algılıyorum. Keza bu günlerde oldukça hareketli olmak durumda kalabilir, büyük görüşmeler yapmak, kararlar vermek zorunda kalanlarımız olabilir. Merkezimde miyim-tetiklendim mi, verdiğim karar tüm taraflar için destekleyici mi-birilerinin işine yararken diğerlerini zora sokuyor mu, bencillik mi ediyorum-bütüncül mü yaklaşıyorum, vb. sorular sorarak bir veya bir kaç filtreden daha geçirebilir, belki de yepyeni algı kapılarına yelken açabiliriz.

16 ve 28’inde ilginç bir durum var. Sistemde farklı anlamları da olmakla birlikte, 6. his ile de özdeş olarak yorumlanan Ejderha ve Köpek’in (ikisinin de elementi Yang Toprak) karşı karşıya geldiği günler bunlar. Ve bugünlerde mümkünse sakinliği ve iç sesle teması önermekle birlikte, uzun mesafeli yolculuk yapmamayı daha günün enerjisi ile uyumlu buluyorum. Özellikle de sabah 07-09 ile akşam 19-21 saatleri arası bu etki biraz daha güçlenebilir. Yine illa ki bir yolculuk söz konusu ise daha dikkatli olmak, daha güvenli yolları tercih etmek destekleyici olabilir.

Bireysel doğum haritasıyla etkileşim baz olmakla birlikte, genelleyecek olursak; 13, 15, 25, 27 Ekim ve 6 Kasım tarihleri daha dengeli ve uyumlu bir akışa gebe olma potansiyeline sahip görünüyor.

Eğer doğum haritanızda Köpek yer alıyorsa bu 6. hissinizin güçlü olmasına kapı açabilir ve bir yandan Ejderha ile birlikte yer alıyorsa oldukça güçlü bir sezi gücüne işaret ediyor olabilir. Öğretmenim Grand Master Raymond Lo bu bileşimin psişik olma veya iyi bir sporcu olma (fiziksel performans yanında 6. his güzel bir artı getirir) ile ilgili potansiyel taşıdığını ifade eder.

Yalnız bu ikili bayağı ilginç. Birbirleriyle çatışırken bir yandan böylesi potansiyel yüksek bir etkiye de işaret ediyorlar. Aşağıda saat, ay ve yıl bazında tarihlerini paylaşıyorum, doğum haritanızda olup olmadıklarını böylece kontrol edebilirsiniz. Ve bir yandan eğer doğum tarihinizde bir Ejderha keşfederseniz, bu ay üzerinizde Tavşan sembolü taşımanızı da tavsiye ederim.

Köpek: Ekim ayı, saat 19-21 arası, 2018-2006-1994-1982-1970-1958-1946-1934-1922

Ejderha: Nisan ayı, saat 07-09 arası, 2012-2000-1988-1976-1964-1952-1940-1928

Denge ve farkındalık bizlerle olsun.


©Tuba İmik Saka 2020

Bu yazı ve yazıya ait görselin tamamı ya da parçalarının kopyalanması, kaynak göstermeksizin ve izinsiz paylaşılması, yazar isminin değiştirilmesi Telif Hakları Kanunu hükümlerince yasaktır. Aksi durumlarda yasal işlem uygulanır.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page