top of page

Aralık Ayı Çin Astrolojisi Soslu Analize Devam 🤗


(*Yollardan bildiriyorum o sebeple ses kaydı yok bu yazının ama illaaa ki ses kaydı isteriz derseniz bir gün rötarla hallederiz, sizi mi kıracağız cancağzım. 😂)


Pek çok yerde duymuş görmüşsünüzdür Satürn ve Jüpiter 21 Aralık’ta oldukça dar bir derece ile hizalanıyor, bizler güneşin battığı yöne baktığımızda aynı hizada gibi algılayacağız gökyüzü bulutsuz ise, hatta telefonunuzda göğü inceleyebileceğiniz herhangi bir uygulama varsa bir kaç gündür bakıyorum bana aynı hizadalar gibi geliyor bile :). Güneş sistemimizin 2 ağır topu olunca söz konusu olan etkisi ve yankısı da büyük oluyor. Gerek Feng Shui gerek Çin astrolojisinde sevgili iki ağır top büyük öneme sahip, onların döngüleri ile yapılan hesaplar ve bu hesaplardan yapılan çıkarımlar oldukça önemli referanslar teşkil ediyor analizlerde. Detaylarına dair belki tarih yaklaşırken değinirim şimdi Aralık ile ilgili paylaşımlara devam edeyim.


Aralık ayının (nam-ı diğer Fare) oldukça güçlü bir su elementi olduğunu dün paylaştım. Bunun etkilerine biraz daha değinip bireysel bazı etkilere geçelim.


Öncelikle tahmin ediyorum Çin astrolojisi ile ilgiliyseniz su elementi denince korku duygusu ile özdeşleştirildiğine rastlamışsınızdır, katılmakla birlikte eksik buluyorum. Korkmak hayatın bir parçası ve en doğal parçalarından biri, hayatta kalmamıza alan açıyor ve bir hediye ile geliyor yanında, korkuya ‘rağmen’, korkunun ‘esiri olmadan ancak farkında olarak’, olanın ne olduğunu anlamaya çalıştığımızda hediyesi nedir?

👉🏾İrade gücü, bilgelik ve yumuşaklık, açıklık. Eksik bulmamın sebebi bu güzel hediyelerin neredeyse hiç bir kaynakta yer almaması, cımbızla çekmek, pek çok paralel okuma yapmak gerekiyor. Neyse heyecanımız, merakımız var, araştırıyoruz ve korkuyla baş başa kalmıyoruz. 😂


Demeye çalışıyorum ki bu ay korkacağız diye korkmayın, oradan alabileceğimiz hediyelerin farkında olun, yola devam edin. Başka şansımız var mı zaten? Devam edin derken kafayı vura vura, inatlaşa inatlaşa bir hâlden bahsetmediğimi söylememe gerek yok umarım. 🙈 O türlüsü hayatın gerçekliğini görmekten kaçmak, egonun sağlıksız bir tezahürü ile inat etmek oluyor.


Şimdi bireysel etkilere geçelim, geçerken de hatırlatayım, elbette ancak bütüncül olarak doğum haritanızı inceleyince bağlantılar ve etkileşimleri görmek mümkün ancak fikir verecektir diye de bu noktaları paylaşmak istiyor, ne katkı sunabilirsem kâr diyorum.


Bireysel etkilerde ilgili ilk olarak Fare’nin bir aşk çiçeği temsilcisi olmasına bakalım. Aşağıda paylaştığım vakitler sizin doğum tarihinizde yer alıyorsa bu etkiyi bu ay yaşamanız muhtemel, yani doğum tarihinizde bir Domuz, Tavşan veya Keçi varsa. Nedir bu etki, ne yapar aşk çiçeği etkisi? Bir kere kişiye bir ışıltı katar, daha dikkat çekici oluruz ve hemen her tür ilişkide ve sosyal alanda destek görürüz. Örneğin daha verimli toplantılar, sunumlar, bir ilişki başlangıcı, hâli hazırda süren ilişkinin keyifli zamanlarına işaret etmesi gibi etkiler kendini gösterebilir.

Domuz Vakitleri: Saat:21-23 | Ay: Kasım | Yıl: 2019-2007-1995-1983-1971-1959-1947-1935-1923

Tavşan Vakitleri: Saat:05-07 | Ay: Mart | Yıl: 2011-1999-1987-1975-1963-1951-1939-1927

Keçi Vakitleri: Saat:13-15 | Ay: Temmuz | Yıl: 2015-2003-1991-1979-1967-1955-1943-1931


Sonu 5 ve 9 ile biten yıllarda doğanlar için de bu sene aktive olan Nobleman etkisi güçleniyor. Nobleman etkisini hatırlayacak olursak, kabaca bizi destekleyen, ihtiyaç duyduğumuzda desteğin yanımızda olmasını sağlayan, işler yolundaysa akışını güçlendiren, Süper Mario oynarken bonus kazanıp can yakacak yerlerden o kadar da can kaybetmeden geçebilmek gibi. :) Güzelliklere vesile olsun.


Doğum tarihlerinde At ve Tavşan olan dostların da bu ay daha sakin, çok zorlamadan, büyük kararlarda risk almadan, emin olunan konularda girişimlerde bulunarak daha temkinli olmasını tavsiye ederim. Tavşan’lı arkadaşlar kendilerini biraz kafa karışıklığı veya belirsizlik hâllerinde bulabilir, normal, sizde bir problem yok, çok da o konulara takılıp kendinizi yormayın mümkünse, bir ay sonra daha rahatlamak, şubattan itibarense iyice rahatlamak mümkün gibi görünüyor. Doğum haritanızda At veya Tavşan varsa üzerinizde bir Öküz sembolü taşımanızı tavsiye ederim, zorlayıcı etkinin rahatlaması için destek olacaktır. Takı, anahtarlık, telefon kılıfı, ekran resmi vb. keyfinize göre kullanabilirsiniz. Benim haritamda da At var ve sene başından beri Öküzü, hem telefonum ve bilgisayarımda ekran fotoğrafı hem de anahtarlık olarak kullanıyorum. İnternette bayağı başarılı öküz görselleri var, bir göz atmanızı tavsiye ederim. :)

At Vakitleri: Saat: 11-13 | Ay: Haziran | Yıl: 2014-2002-1990-1978-1966-1954-1942-1930


Günler sürekli değiştiğinden günlerle ilgili bilgi maalesef paylaşamıyorum ve ayların genelde Çin takviminde 4’ü, 5’i gibi değiştiğini hatırlatmak istiyorum.


Bu arada bir önceki paylaşımımda ateş elementini desteklemek için bazı önerilerde bulunmuştum sonradan aklıma gelen bir konu oldu, onu da ekleyeyim. Kullandığımız ışıkların renkleri önemli, mümkünse yaşam mekânlarınızda sarı ışık kullanmanızı tavsiye ederim, güneşe daha çok benziyor ve bu sebeple iyi hissetmemize destek oluyor. Bir örnek vereyim ben sobalı bir evde yaşıyorum, dolayısıyla sabah soğuk bir eve uyanıyorum. Sabah da genelde güneş doğmadan önce uyandığımdan ışık kullanma gereksinimi duyuyorum. Havalar soğuduğundan beri sabah ilk iş mutfaktaki aspiratörün ışığını açmaya başladım. Mutfağı su ısıtmak için kullanıyorum evet ama mutfak ışığı yerine aspiratör ışığına çekilmemin bir sebebi var. Çok güzel bir sarı tonu var ve çok yüksek güçte değil, yumuşacık bir ışık. Sinir sistemime soğuğa rağmen rahatlaması için direkt etki ediyor. Velhâsıl ‘aman ışık işte deyip geçmeyin a dostlar’ sisteme büyük etkisi var.


Bir de ben hem bilgisayarda hem de telefonumda gece ışığı modunu kullanıyorum (night shift diye geçiyor olabilir). Saatlerini erkene çektim, 17.00’de ekran ışıklarımı rengi daha sarı yani sıcak tonlara geçiş yapıyor. Eğer grafik bir iş yapmıyorsanız bu da sıcak hissetmek, ateş elementi etkisini almak için iyi bir yol bence.


Katkısı olsunnn 🤗

©Tuba İmik Saka 2020

Bu yazı ve yazıya ait görselin tamamı ya da parçalarının kopyalanması, kaynak göstermeksizin ve izinsiz paylaşılması, yazar isminin değiştirilmesi Telif Hakları Kanunu hükümlerince yasaktır. Aksi durumlarda yasal işlem uygulanır.




11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page